Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανητές ρολό με τυρί και σπανάκι Labneh

Σχετικά με τη συνταγή

Οι τηγανητές τυρί Labneh και ρολό σπανάκι είναι αλμυρές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς που συνδυάζουν την πικάντικη κρεμώδη υφή του τυριού labneh με τις γήινες γεύσεις του σπανακιού. Αυτές οι τηγανητές έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απαλό, γευστικό εσωτερικό που θα δει τους γευστικούς σας κάλους. Ιδανικά ως ορεκτικό ή σνακ, αυτά τα τηγανιτά είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας σε κάθε συγκέντρωση.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

τυρί Labneh
1 φλιτζάνι

Φρέσκο ​​σπανάκι
2 φλιτζάνια, ψιλοκομμένα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι

Αυγά
2

Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού

Σκόρδο
2 γαρύφαλλα, ψιλοκομμένα

Κρεμμύδι
1 μικρό, ψιλοκομμένο

Κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Φυτικό λάδι
Για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτές τις τηγανητές τυρί Labneh και σπανάκι με ρολό, θα γίνει ένα μπολ ανάμειξης, ένα σύρμα, ένα τηγάνι, μια τρυπητή κουτάλα και μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίσετε το υπερβολικό λάδι. Επιπλέον, μαζέψτε τυρί labneh, φρέσκο ​​σπανάκι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αυγά, μπέικιν πάουντερ, σκελίδες σκόρδου, κρεμμύδι, τριμμένο κύμινο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και φυτικό λάδι.

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί labneh, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
2. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
3. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4. Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, αφαιρέστε μέρη από το κούτι και ρίξτε τα προσεκτικά στο καυτό λάδι, πλάθοντάς τα σε μικρά ρολά. Τηγανίζουμε σε παρτίδες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι.
5. Μαγειρέψτε τις τηγανητές για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των τηγανιτών με ρολό με τυρί Labneh και σπανάκι διαρκεί περίπου 30 λεπτά, που περιλαμβάνει το χρόνο για τον τεμαχισμό του σπανακιού, τον κιμά του σκόρδου και το τηγάνισμα των τηγανητών σε παρτίδες.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι το τυρί labneh είναι καλά στραγγισμένο για να αποφύγετε το νερουλό κουρκούτι.
– Μπορείτε να ζεματίσετε το ψιλοκόψετε για να φύγετε η υπερβολική υγρασία.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας βότανα ή μπαχαρικά της επιλογής σας.
– Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό πριν τηγανίσετε για να έχετε ένα τραγανό εξωτερικό.
– Σερβίρετε τις τηγανητές ζεστές για την καλύτερη γεύση και υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Λάβετε υπόψη ότι οι θρεπτικές αξίες μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και το μέγεθος της μερίδας. Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση των τιμών για τηγανητές τυρί Labneh και σπανάκι (ανά μερίδα):
– Θερμίδες: 120
– Ολικά λιπαρά: 6g
– Κορεσμένα λιπαρά: 2g
– Χοληστερίνη: 50mg
– Νάτριο: 250 mg
– Υδατάνθρακες: 10g
– Φυτικές ίνες: 2g
– Πρωτεΐνη: 8g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτές οι τηγανητές τυρί Labneh και ρολό σπανάκι είναι απολαυστικά όταν σερβίρονται ως ορεκτικό με ελαφρύ ντιπ, όπως τζατζίκι ή σκόρδο aioli. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε σε πιατέλα με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή άνηθο για μεγαλύτερη οπτική γοητεία. Για να κάνετε ένα πλήρες γεύμα, σκεφτείτε να σερβίρετε τις τηγανητές μαζί με μια φρέσκια σαλάτα ή ως συνοδευτικό για να συνοδεύσετε ψητό κοτόπουλο ή ψάρι. Η ευέλικτη φύση αυτών των τηγανητών τα καθιστά κατάλληλα για διάφορες περιστάσεις, είτε πρόκειται για μια περιστασιακή συγκέντρωση είτε για ένα επίσημο δείπνο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τηγανητές ρολό με τυρί Labneh και σπανάκι, αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς πριν τις μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Πριν τα σερβίρετε ξανά, τα ξαναζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να καταψύξετε τις τηγανητές για έως και 1 μήνα. Το αρχείο, τα σε δοχείο ή σακούλα ασφαλή για κατάψυξη φροντίζοντας να είναι καλά για να αποφύγεις το κάψιμο του καταψύκτη. Ξεπαγώστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν το ξαναζεστάνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το τυρί Labneh, που παρασκευάζεται από στραγγιστό γιαούρτι, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, απαραίτητα για την υγεία των οστών. Περιέχει επίσης προβιοτικά που προάγουν ένα υγιές έντερο. Το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K, καθώς και σίδηρο και φυλλικό οξύ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την όραση και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις συσκευές, ενώ το κρεμμύδι προσθέτει γεύση και παρέχει διαιτητικές ίνες. Επιπλέον, το κύμινο προσφέρει αντιοξειδωτικά και βοηθά στην πέψη. Με την ενσωμάτωση αυτών των συστατικών, τα Τυρί Labneh και Ρόλο Σπανάκι προσφέρουν μια θρεπτική και γευστική επιλογή σνακ.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε Labneh Cheese and Spinach Roll Fritters, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Κολοκυθάκια και τηγανητές φέτα: Ένα απολαυστικό μείγμα από τριμμένο κολοκυθάκι, θρυμματισμένη φέτα, βότανα και μπαχαρικά, τηγανισμένα στην τελειότητα.
– Μπουκιές από κουνουπίδι και τσένταρ: μπουκιές σε μέγεθος μπουκιών από κουνουπίδι, τυρί τσαντάρ, τριμμένη φρυγανιά και καρυκεύματα, ψημένες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
– Μπουρεκάκια γλυκοπατάτας και κινόα: Θρεπτικά μπιφτέκια με πουρέ γλυκοπατάτα, μαγειρεμένη κινόα, κρεμμύδια και μπαχαρικά, τηγανητά στο τηγάνι για ένα υγιεινό σνακ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τον διάσημο σεφ Yotam Ottolenghi, γνωστό για την καινοτόμο κουζίνα του εμπνευσμένη από τη Μέση Ανατολή. Η έμφαση που δίνει ο Ottolenghi στα φρέσκα υλικά και τις τολμηρές γεύσεις αντικατοπτρίζεται σε αυτά τα Tyri Labneh και τηγανητές ρολό σπανάκι. Συνδυάζοντας το τυρί labneh, βασικό στοιχείο της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, με το ζωηρό σπανάκι, αυτή η συνταγή αναδεικνύει την ικανότητα του σεφ να δημιουργεί μοναδικά και νόστιμα πιάτα. Η απλότητα και η κομψότητα αυτής της συνταγής ευθυγραμμίζονται με τη γαστρονομική φιλοσοφία του Ottolenghi, καθιστώντας την τέλεια προσθήκη σε κάθε μενού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button